Who am I?

Silvia si covrigii fara gluten FightWithGluten

Salutare!

Iubesc covrigii 😀 sau mai bine spus i-am iubit

La fel ca şi mine, este posibil să ai celiachie

Vreau să îți arăt că ne putem lupta cu glutenul oriunde

Iar pentru asta vom descoperi împreună că putem trăi fără gluten 😀

Acum, mâine și în orice altă zi 😉 

glutenfree footsteps

Aşadar, presupun că ai reuşit să descoperi că sunt Silvia, autoarea blogului FightWithGluten şi mă aflu printre persoanele diagnosticate cu celiachie. Un cuvânt complet necunoscut pentru unii însă foarte familiar pentru alţii. În cazul în care nu ştii despre ce este vorba, nu te îngrijora, nu se ia! 🙂

Cum am primit eu vestea că trebuie să renunţ la prietenii şi iubiţii mei covrigi şi nu numai? Nu prea bine. 🙁 Iniţial (mai exact 2016) a fost un şoc. Nu am avut niciun scut de protecţie care să îmi atenueze căderea. Şocul a fost şi mai puternic deoarece boala se manifesta prea puţin. Aveam deja de cel puțin 8 ani câteva simptome specifice bolii celiace (lipsă de fier, pielea uscată, dureri articulare) dar ele nu îmi creau disconfort. Eram obişnuită să îmi spună mai toată lumea: “Vai, ce palidă eşti!” dar eu nici pe departe nu mă simţeam slăbită precum păream.

Cu toate că îmi era greu să accept vestea, am preferat să o iau de bună. Nu am făcut endoscopia inițial. Îmi era frică de numa’! M-am conformat specificaţiilor spuse de medic doar timp de o săptamână. De ce? De fiecare dată când mergeam prin magazine şi vedeam cât de puține lucruri mai pot mânca, efectiv îmi scădea moralul. Îmi era foarte dificil să mă obişnuiesc cu noul stil de viaţă. Îmi propusesem ca treptat să elimin glutenul din alimentaţie. Prietenia mea cu covrigii a început să se răcească. Am diminuat cantitatea pe care o mâncam dar nu i-am eliminat de tot. Asta până în 2018, când am primit confirmarea diagnosticului prin intermediul endoscopiei.

DA! In 2018 am avut mai mult curaj :D. Aparent. Asta pentru că endoscopia a fost făcută cu sedare totală. Chiar dacă am avut o groază de emoţii, partea bună e că nu am simţit absolut nimic ;).

Totuşi de ce am fost atât de curajoasă? Aveam de multă vreme nişte dureri suspecte de spate iar doctoriţa de la reumatologie, după investigaţii amănunţite, a ajuns la concluzia că doar boala celiacă poate fi cauza.

Cu această ocazie, iată-mă astăzi cum îmi fac curaj să dezvolt comunitatea FightWithGluten, cu scopul de a ajuta oamenii care, la fel ca mine, trebuie să ducă o viaţă fără gluten. Vreau să fac asta prin articole cu informaţii cu şi despre gluten. Şi bineinţeles, prin reţete de bunătăţi făra gluten ;).

Sper să găseşti util acest blog. Pentru orice informaţii sau sugestii suplimentare legate de viaţa făra gluten mă poţi contacta la: solomon.silvia91@gmail.com .

Keep smile 🙂

Silvia

Back To Top
en_GB