Restaurante fără gluten România

restaurante fara gluten

Restaurante fără gluten România

În loc de introducere

Localurile din țară nu sunt foarte prietenoase cu intoleranțele, alergiile, dar cu toate acestea avem câteva variante de restaurante fără gluten în România. Pe lângă acestea există și diferite patiserii, brutării care îți pot oferi bucurii la nevoie.

Are România restaurante fără gluten?

Ştii că intoleranţa / alergia la gluten vine la pachet cu multe restricţii alimentare dar şi cu restricţii legate de mâncatul în oraş, la rude sau la prieteni. Toate acestea se datorează în special contaminării care poate apărea în bucătăriile în care se prepară produse cu gluten. Deşi unii bucătari spun că sunt foarte atenţi la ceea ce pregătesc pentru tine, atât timp cât ei nu cunosc în detaliu ce înseamnă boala celiacă s-ar putea ca preparatul oferit cu drag de aceştia să fie totuşi periculos.
La momentul actual există foarte puţine locaţii care să îţi ofere meniuri fără gluten. Aruncă o privire pe lista de mai jos, dacă eşti curios unde le poţi găsi.

Încep în ordine alfabetică, pentru a nu fi cu supărare.

Lista locațiilor cu bunătăți fără gluten

ALBA-IULIA

Gluten free life este o brutărie – patiserie dedicată persoanelor celiace. Cu o varietate de produse: pâine, covrigei, plăcinte, checuri, fursecuri și alte bunătăți pot fi achiziționate la comandă.

Online îl poți găsi pe pagina de facebook, iar fizic pe Strada Toporașilor, nr. 19, la fel cum poți observa și pe hartă.

brutarie fara gluten Alba Iulia

ARAD

VEGATERIA restaurant vegetarian și fără gluten care servește prânz și cină. Se recomandă ca având preparate delicioase bune pentru trup și suflet dar care în acelaşi timp îți vor surprinde şi gustul. Conform grupurilor Celiaci.ro şi GlutenFreeTransilvania acesta este un local în care se poate mânca în siguranță. Online îl poți găsi pe pagina de facebook, iar fizic pe Bulevardul Revoluției, nr. 78, la fel cum poți observa și mai jos.

BRAȘOV

Restaurant Le Pompon Rouge te aşteaptă momentan cu galette şi crêpes. Unitatea s-a deschis în 2018, dar deja consumatorii se declară mulţumiţi. Dacă eşti curios poţi să le faci o vizită virtuală sau fizică pe Str. Memorandului, nr. 30.

Restaurant Come Back te aşteaptă cu  tagliatelle home-made din făină de hrişcă şi prorumb. Unitatea are bucătărie şi ustensile separate de cele cu gluten. Dacă îşi doreşti să te răsfeţi sau să ai un concediu fără gluten în Braşov, atunci mergi în Piaţa Sfatului,  nr. 7. 

BUCUREȘTI

Cofetăria L’Amande Dessert’s sans Gluten de unde, așa cum spune inițiatoarea acestui proiect, îți poţi procura minuni fără gluten. Te poți delecta cu torturi, pâine, pizza, ștrudele etc. Gama completă o poți găsi aici sau direct la sediul lor din Strada Lânăriei nr 93-95.

Deşi pentru o perioadă au umblat doar prin ţară, din festival în festival, acum Arepas Colombianas are şi o locaţie fixă. Îi poţi găsi pe Str. Dimitrie Pompei, nr. 10. Numele lor a pornit de la produsul ce îl comercializează: arepa. Este o pâinică, ce se aseamănă la formă cu turtiţa românească, făcută din făină de porumb alb fără gluten. Arepa este umplută cu diferite mixuri: pui, porc, brânză sau legume. Doar după ce încerci te poţi convinge cât de bune sunt produsele.

Primul restaurant 100 % gluten-free din România îl găseşti în Bucureşti. Dacă eşti prin zonă, nu trebuie să ratezi Jolie d’Iris Bistro f. De ce? Locul primitor şi vesel, cu iz franţuzesc te aşteaptă cu bunătăţi fără gluten, dar şi fără zahăr. Dacă nu găseşti adresa, ăn dreapta ai un mic ajutor. (Momentan activitate suspendată).

CLUJ

Din punctul meu de vedere acest oraş este un paradis al produselor fără gluten. Cred asta deoarece aici se găsesc cofetării, brutării și chiar şi o firmă de catering.

Minus Gluten vine în întâmpinarea ta cu preparate delicioase precum pizza, paste, risotto, supe, burgeri sau deserturi. Toate acestea pot fi comandate direct la tine acasă de aici.

Gustușor…pa, pa gluten! Este o băcănie cu preparate care s-au născut din încăpățânarea fondatoarei de a putea mânca aluat bun şi sănătos. Biscuți, brioșe, pâine, cornulețe, sărățele dar și multe altele pot fi cumpărate de la sediul acesteia de pe Str. Titu Niculescu, nr. 18A. Până reușești să treci pe la ei, te poți delecta cu imaginile de pe pagina lor.

Natriana Food te așteaptă cu produse de cofetărie și patiserie pe Str. Moților nr. 127. Deliciile preparate cu grijă până acum le puteți degusta din priviri aici.

Brutăriile PANEMAR vin în întâmpinarea ta cu pâine fără gluten. Rețeau de magazine o poți consulta pe site lor.

IZVORUL MUNTELUI

Pensiunea Szabó te așteaptă cu un mediu relaxant și sigur din punct de vedere culinar pentru multiple alergii. Pentru mai multe detalii poți accesa acest link.

TÂRGU MUREȘ

Acest oraş cred că prinde curaj când vede câte bunătăți se află în Cluj pentru că şi aici am descoperit câteva locuri unde se pot servi preparate fără gluten.

No GlutenSugar folosește zahărul de cocos pentru a prepara bunătăți fără gluten, lactoză sau conservanți. Tot aici poți găsi mixuri pentru diferite bucate. Dacă ești interesat de produsele lor îi poți contacta pe Facebook sau poţi accesa http://noglutensugar.ro/

Brutăria Kovács Pékség te așteaptă cu diverse sortimente de pâine fără gluten. Dacă vrei să încerci și tu le poți găsi în magazinele acesteia.

Înghețata CUCU – vara e pe sfârșite dar pofta de înghețata încă nu. Intolerant la gluten sau lactoză  ? Nu contează ! O  poți savura oricum. O găsești la Fortuna (intersecția cu Bld. Pandurilor). Și ghici ce? De la anul va fi și mai multă înghețată deoarece se deschide și un al doilea chioșc lângă parcul de la Diamant. Dacă vrei mai multe detalii despre înghețată sau locație poți lua legătura cu Anca Fagaras.

inghetata fara gluten Tg Mures

TIMIȘOARA

Lamia’s Kitchen restaurant cu preparate exclusiv fără gluten, vegetariene, bio şi vegane. Te poți bucura de aroma acestor produse la sediul lor Emanuil Ungureanu, nr. 9 sau îți poți alinta ochii cu pozele preparatelor de pe Facebook. (Momentan activitatea este suspendată).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top
en_GB